O nama

Prepoznatljivi i posebni

Poenta svakog tanjira koji izađe iz naše kuhinje jeste zadovoljstvo gosta. Zato ulažemo mnogo truda i ljubavi u izbor namirnica te pravljenje i serviranje jela. Koncept restorana Dos Hermanos se bazira na hedonizmu, krajnjem uživanju u hrani, piću i ambijentu u kojem se nalazite. Izbor lokalnih i najboljih namirnica i jeste ključ svakog dobrog jela. Namirnica mora da ima pravilan tretman da bi pružila i pravi okus te na kraju i zadovoljstvo kod gosta koji je proba. Mi imamo za cilj da koristimo domaće proizvode naročito meso iz domaćeg uzgoja po kojem smo i poznati. 

To nas dovodi do objašnjenja šta mi to radimo i zašto smo posebni. Pravilna obrada mesa i pažnja pri pravljenju i serviranju je imperativ.

U Dos Hermanosu možete uživati u raznim jelima kreiranim od naseg šefa kuhinje, Mirana Karića. Bilo da se radi o bifteku koji odležava metodom wet ageinga (“mokrog zrenja”) ili komadu rib-eye ili entrecote steaka koji odležava metodom dry ageinga (suhog zrenja) nećete pogriješiti. Wet ageing tehnika je odležavanje komada mesa sa minimalnim postotkom masnoće za bolju kompaktnost i mekoću mesa, bez intenziviranja okusa usljed koje dolazi do izbacivanja viška krvi, limfe i vode iz vlakna mesa. Samo za prave mesoljupce, dry ageing je tehnika odležavanja mesa u specijalnim komorama sa kontroliranim uvjetima uz prisustvo aktivnog uglja i himalajske soli gdje uz pravilan tretman mesa nakon 30 do 60 dana dobijate odreske sa neponovljivim ukusom i mekoćom. Nastojimo da uvijek ponudimo nešto novo i drugačije, da od svakodnevnih namirnica napravimo jela u kojima uživaju sva čula. Tako i naš meni mijenjamo sezonski da bi imali maksimalan kvalitet namirnica u tekućem godišnjem dobu. Samo na taj način možete ponuditi maksimalnu kvalitetu, u Dos Hermanosu je ona zagarantovana.

img-05
Sting u Dos Hermanosu
img-07

Rezerviši