Priču o mesu, to jeste kako i na koji način ga konzumirati možete čuti ili pročitati na svakom koraku ali morate čutii i našu priču! Da li ste znali da je svaki komada mesa u restoranu Dos Hermanos pomno biran od strane našeg šefa? Svaki steak koji vam je serviran je prošao određeni proces specifičan za odeređeno jelo. Tako naši steakovi bifteka odležavju wet ageing tehnikom, gdje meso stoji u kontroliranim uvjetima u vakumu da bi ispustilo višak tekućine i krvi te dobilo mekšu konstrukciju vlakana koja je jednistvena zbog ovog načina tretmna mesa. Naravno bila bi šteta peći ovakav odrezak do kraja tako da mi preporučujemo medium ili za prave mesoljupce rare steak da bi u potpunosti uživali u mekoći i okusu.
Druga specifična tehnika koju radimo jeste dry ageing. Specifičan proces koji prolaze samo najkvalitetniji steakovi sa većim postotkom intermuskularne masnoće (masnoće unutar vlakna mesa). Ovaj proces se odvija u specijalnim komorama sa himalajskom soli, aktivnim ugljem te konstantnom izmjenom zraka, da bi došlo do
suhog zrenja mesa. Sam proces podrazumjeva „cijepanje“ proteina u vlaknima mesa pa meso postaje mnogo mekše nego je bilo prije zrenja. Sam proces mesu daje intenzivniji okus jer meso gubi veliku količinu vlažnosti i gubi na svojoj težini i do 40 posto.
Restoran Dos Hermanos je po ovom načinu prirpeme mesa prije konzumiranja jedinstven u glavnom gradu. Na ovaj način, pažljivim odabirom najboljih komada te procesima koje smo vam gore objasnili, na Vašem tanjiru ne može biti komad mesa koji ne zaslužujete. Dos Hermanos kulinarske čarolije možete doživjeti svakim danom ukoliko se odlučite da nas posjetite u Radićevoj ulici. Ambijent restorana oduševit će vas bilo da dolazite sami, na romantičnu večeru ili poslovni ručak. Steak ili neko drugo jelo sa menija, whiskey ili neko od mnogobrojnih vina iz naše vinske karte, vaše je samo da odaberete.
Vidimo se.